Projekt: Grannsamverkan i Nora

Polisen: Inför sommaren

Hej Grannsamverkare!

Nu närmar sig sommaren och den tiden på året då många av oss reser bort. Det är då också den period på året som det är störst risk för att få inbrott i sin bostad.

Inför sommaren försök att få till ett möte med dina grannar. Gör gärna semesterlistor, resa bort listor. Detta så att man vet när grannarna är bortresta. Kom överens om hur man på bästa sätt kan hjälpa varandra. Alltså till exempel göra så att upplevelsen är att det ser ut om att det inte ser övergivet ut!

Man kan göra en mängd saker. Parkera bilen på grannens uppfart. Tömma post, lägga sopor i soptunnan, klippa gräs, vattna blommor. Vara extra vaksam på personer, bilar som inte hör till ”normalbilden” i ert område.

Erfarenheten säger att om en tjuv upplever att han inte känner sig säker i ett område, är möjligheten större att området slipper få inbrott. Alltså visa att det i ditt område finns en reagens när misstänkta personer och bilar dyker upp.

Ser du misstänkta personer, bilar i ditt område. Tveka inte ring polisen direkt! Ring112 när du upplever att det är på väg att ske inbrott!

Det var allt för denna gång hälsar
Din polis i Danderyd/Mats

Sökord: Mats Hessler, Ring 112, Sommartips

Ägare: Hans Iwan Bratt. Datering: 2015-05-27 Visas för Alla Skapad: 2016-02-04. Ändrad: 2016-04-21.Politikfakta.info - För politiskt inflytande

Visa referens

Projektägaren avgör vilka referenser som är tillgängliga för olika läsare:

Rätt att ändra referens och övriga uppgifter har de som ingår i persongrupp med ändringsrättighet.

Text som klistras in i formuläret bör vara rensad från format. Ett sätt är att först klistra in texten i Anteckningar, kopiera texten där och sedan klistra in texten i formuläret.