Projekt: Hjälp med IT

Sweet page virus

Sweet page är ett slags virus (egentligen malware) som manipulerar webbläsare, bl.a. sökfunktionen så att du styrs till vissa webbar. En del av dessa kan innehålla mer virus. Programmet kan också göra sig till hemsida, vilket dock sker på ett tydligt sätt.

Det upptäcks inte av McAfee eller AVG. Däremot av Reason Core Security. Söker på nätet efter borttagningshjälp och hittar:

Malware tips verkar bra, men är daterad 2014-01-14 har skriver specifikt om olika Windowsversioner, men inte om Win10. Wikihow baseras helt på Malware tips. Detsamma gäller Enkivillage och techsupportal.

PCrisk verkar dock ha mer up-to-date information. Laddar hem sh-remover från PC risk.

Det är programmet SpyHunter från Enigma Software. De skriver 

SpyHunter är ett anpassningsbart spionprogram-upptäckts och borttagnings-verktyg som ger ett omfattande skydd mot de senaste spionprogrammen som malware, trojaner, rootkit och andra elakartade program. SpyHunter inkluderar även Spyware HelpDesk som genererar anpassade lösningar för specifika problem som är unika för din dator.

Detta program installeras med begränsad funktionalitet. Läget skanna och diagnostisera finns tillgängligt som standardläge. Köp är ett krav för att aktivera full funktionalitet.

En genväg kommer att installeras på användarens skrivbord och programmet kommer att öppnas automatiskt vid start av datorn. Om så önskas kan detta beteende enkelt avaktiveras i SpyHunters inställningar efter installationen.

Men köp krävs för borttagning, så SpyHunter slängs.


Men då trailperioden är slut som tar inte Reason Core bort Sweet-page.

Söker efter sweet-page med filhanteraren och hittar en logfil från körning med AdwCleaner. När jag kommer till dess webbsida, så kommer varning från Adblock Plus


Jag besvarar inte frågan.

Jag har inte AdwCleaner nu, men har tydligen haft det tidigare. Installerar det igen.

Sökord: Virus, Reason Core Security

Ägare: Hans Iwan Bratt. Datering: 2016-04-08 Visas för Alla Skapad: 2016-04-03. Ändrad: 2016-04-08.Politikfakta.info - För politiskt inflytande

Visa referens

Projektägaren avgör vilka referenser som är tillgängliga för olika läsare:

Rätt att ändra referens och övriga uppgifter har de som ingår i persongrupp med ändringsrättighet.

Text som klistras in i formuläret bör vara rensad från format. Ett sätt är att först klistra in texten i Anteckningar, kopiera texten där och sedan klistra in texten i formuläret.